WoO / Foto: Ivana Čutura

 

 

7. februar – Bojan Blagojević aka Springboard

Grafički dizajner iz Beograda. Muzikom se bavi od 2008 godine. Primarno zainteresovan za polje kompjuterske muzike. U „Slatkom Bivšem“ predstaviće seriju radova nastalih u drugoj polovini 2012 godine. Set traje 30 minuta i sastavljen je od apstraktnih lupova nastalih semplovanjem funk/rnb/soul ploča iz 60ih, procesovanih kroz custom max/msp patch.

https://soundcloud.com/springboardtx

 

8. februar – Duet Milana Petkovića (Milan Petković trio) i Bratislava Radovanovića (Fish in oil) 

Duet Milana Petkovića (rhodes, analogne klavijature,efekti) i Bratislava Radovanovića (gitare,efekti) izvodi improvizovanu muziku kombinujući je sa kompozicijama Petkovića i Radovanovića. Dvojica muzičara saradjuju u okviru raznih projekata i grupa dugi niz godina, a saradnja je započela u ranim devedesetim kada je Milan predvodio grupu „Izbavljenije” .

Zajedno su učestvovali i u grupi Fish in oil (2003 -2006.) koja je prethodila sadašnjoj postavi, gde su bili koautori muzike. Milan je sa svojim trijom nedavno objavio album „Muzička kutija“ za etiketu Slušaj najglasnije, dok Bratislav predvodi grupu Fish in oil (album „Poluostrvo“ izašao u izdanju SKC Kragujevac). Nastup ovoga dueta je svojevrsna prilika za posetioce da čuju zaboravljeni zvuk analognih instrumenata.

 

9. februar – WoO

Inspirisan radovima kompozitora elektronske muzike 20. veka, WoO eksperimentiše sa elektromagnetnim smetnjama mobilnih uređaja kao što su telefoni, kompjuteri, upravljači, media playeri i dr… Fantastičan zvučni svet, koji nastaje u trenutku izvođenja, biva izgrađen od neobičnih zvukova gitare, android aplikacija, mobilnih uređaja, efekata, pojačala i drugih objekata.

Jedan je od osnivaca free rock grupe Belgrade Noise, koja već dugo nastupa u trio formi, uz česta gostovanja drugih muzičara. Najčešći svedok-saradnik njegovih solo nastupa je vizuelni umetnik Izvanredni Bob, sa kojim je nastupao širom Evrope i sveta, predstavljajući zajednički audio-vizuelni performans.

Do sada je sarađivao sa mnogobrojnim umetnicima i muzicarima, učestvovao na prvom izdanju Dutch Improv Akademije, a nedavno je postao član ImprovE kolektiva koji organizuje događjaje svakog 15. u mesecu. Ima veliki broj izdanja, kako fizičkih tako i besplatnih online radova koji se mogu naći širom interneta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.