BB-rts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brad Leali je potekao iz Denvera, odakle odlazi u Teksas na muzičko školovanje, koje dovršava 2005. godine u Nju Džerziju na Rutgers univerzitetu. Uz redovne nastupe, sada radi i kao profesor na univerzitetu u Severnom Teksasu.Značajna iskustva u saradnji sa drugim muzičarima, Leali je stekao tokom boravka u Teksasu kao lider saksofonske sekcije, u orkestru Harryja Connincka Jr-a.

Godine 1995, pridružio se Count Basie orkestru. Četiri godine kasnije, ovaj ansambl biva nagrađen Gremijem za album Count Plays Duke. Brad Leali je istom prilikom bio nominovan u kategoriji “najbolji solo” .

Od 2000. godine, Lilly nastavlja svoju karijeru kao solo muzičar: intenzivno nastupa u nekim od najpoznatijih džez klubova, kakvi su Village Vanguard, Blue Note, Jazz Standard i drugi, pojavljuje se u TV emisijama i snima albume.

Ostvario je brojne saradnje sa džez legendama poput Clarkea Terryja, Joea Williamsa, Nancy Wilson, Franka Fostera Vilijamsa, kao i sa muzičarima koji dolaze iz drugih muzičkih stilova – Billyjem Joelom, Kidom Rockom i drugima.

Brad Leali je bio član All-star Big Banda Duška Gojkovića na velikoj proslavi 200 godina moderne Srbije, 2004. godine u Beogradu.

Karte za ovaj koncert mogu se kupiti na blagajni UK „Vuk Karadžić“ po ceni od 800 dinara.

(izvor: www.rts.rs)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.