BassekouKouyate_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bassekou Kouyaté je napravio revoluciju u muzičkoj tradiciji Malija, koristeći na svojstven način tradicionalni instrument ngoni, afričku vrstu laute. Pre nego što je započeo karijeru sa svojim sastavom, nastupao je sa mnogim poznatim umetnicima među kojima su: Taj Mahal, Dee Dee Bridgewater, Damon Albarn, Youssou N’Dour, Ali Farka Touré i posebno Toumani Diabate.

Njegov prvi album Segu Blue (2007) višestruko je nagrađivan. Drugi album I Speak Fula (2009) doneo mu je status jednog od najboljih novih autora poreklom iz Zapadne Afrike, i rastuće world music zvezde.

Bassekou Kouyaté je dobio „BBC World Music Award“ kao najbolji afrički muzičar 2008. i nominovan je ove godine za nagradu Grammy u kategoriji World Music. Ovog proleća će, u okviru svoje evropske turneje, povodom „Dana Frankofonije“ održati i tri koncerta u Srbiji.

Novosadski koncert održaće se u Studiju M (20h), niški u Narodnom pozorištu (20h), a beogradski u Sali Amerikana Doma Omladine (21h)

Prodaja ulaznica:

  • Beograd: Biletarnica Doma Omladine. Cena: 600 dinara u pretprodaji (700 na dan koncerta)
  • Novi Sad: Muzička omladina Novog Sada (Katolička porta 2/II, tel. 021 452 344) radnim danima od 8,00 do 14,00 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na ulazu u Studio „M“. Cena: 500 dinara.
  • Niš: Narodno pozorište (Sinđelićev Trg bb) i Francuski institut (Obrenovićeva 20). Cena: 200 dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.