4saxess-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Članovi sastava 4 Saxess su Primož Flajšman (tenor), Tomislav Žužak (alt), Lev Pupis (sopran), i Dejan Prešiček (bariton). Na koncertnom repertoaru naći će se:

  • Lunder: Worksong & Spiritual
  • Geršvin / Dedenon: Svita (Porgi i Bes)
  • Lunder: Regtajm
  • Bernštajn / Berik: Svita (Priča sa zapadne strane)
  • Lunder: Čarlston

“Istražuju različite muzičke stilove, razdoblja i vrste, neguju klasičnu, kao i popularniju muzičku tradiciju, a otvoreni su i prema raznovrsnim modernim muzičkim tokovima”, navodi se u saopštenju organizatora.

Članovi ansambla su diplomci su muzičkih akademija u Ljubljani, Zagrebu, Beču i Frankfurtu, a muzičko umeće su nadograđivali u Bordou, Parizu, Bostonu i Ljubljani. Kvartet je nastao 2000. godine, susretom tadašnjih članova kvarteta na postdiplomskim studijama saksofona u Parizu.

Dva puta su gostovali na međunarodnom letnjem festivalu u Bregencu (2001, 2002), nastupili su na muzičkom festivalu “Carintischer Sommer” 2003, a iste godine imali su i uspešnu turneju po Sloveniji i Hrvatskoj. U poslednje tri godine kvartet redovno nastupa i na međunarodnom letnjem  festivalu “Nei suoni dei luoghi” u Italiji.

U saradnji sa Društvom slovenskih skladatelja, kvartet je u Koncertnom ateljeu DSS u junu 2006. godine predstavio nova dela slovenačkih autora komponovana za taj sastav, a potom ih izveo i na “Kogojevim dnevima 2006”.

“Članovi kvarteta često su pozivani na međunarodne muzičke festivale, a kao solisti sarađuju s uvaženim dirigentima i priznatim kompozitorima i izvođačima”, zaključuje se u promo materijalu.

Početak koncerta je zakazan za 20h. Ulaz je slobodan uz besplatne karte, koje je moguće preuzeti na blagajni Doma Omladine.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.