U sredu, 30. novembra u Studiju 6 Radio Beograda, u 20:30 nastupiće uživo novosadski sastav Dragon’s Fuel u emisiji „Džez“, gde će predstaviti svoj aktuelni album „Fruška Džungla“. Ulaz na koncert je besplatan, a broj mesta u studiju je ograničen. Prijave su obavezne, putem e-mail adrese muzicka3p@rts.rs.

Dragon’s Fuel je svoj muzički put započeo je kao kvartet, u kome su inicijalno svirali saksofonisti Predrag Okiljević i Vojislav Savkov, basista Marko Čurčić i bubnjar Lav Kovač. Vrlo brzo su se nametnuli kao jedan od vodećih bendova savremene džez scene u Srbiji, a svoje aktivnosti su proširili pokretanjem izdavačke kuće Horz i osnivanjem još nekolicine bendova okupljenih oko ovih muzičara. Njihov eklektični izraz na prva dva albuma, prožet humorom u nazivima numera i samim aranžmanima, u dobroj meri je korespondirao sa trendovima na savremenoj britanskoj džez sceni bliskoj bendovima poput Polar Bear, Led Bib, ili Get The Blessing.

Na aktuelnom albumu “Fruška Džungla”, bendu se pridružuje Ivan Burka na vibrafonu, marimbi i perkusijama. Sada kao kvintet, Dragon’s Fuel još više se posvećuje samim kompozicijama, sa fokusom na pažljivo osmišljene teme, odnosno kompaktnije improvizacije. “Na ovom albumu potrudili smo se da prenesemo kako mi čujemo Frušku Goru, koja nam je bila posebno inspirativna. Naša želja je bila da, posebno u doba lockdowna kada je veći deo kompozicija i nastajao, slušaocu pružimo i momente meditacije i vid satisfakcije, kroz toplije melodije”, istakao je u intervjuu na Jazzinu saksofonista Predrag Okiljević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.