Hans and Candy Dulfer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pored desetina albuma pod svojim imenom, Hans Dulfer je snimao sa mnogim velikim imenima kao sto su Charles Mingus, Ben Wallace, George Clinton, Dexter Gordon, Don Byas, Paul Gonsalves, Archie Shepp, i drugi, a u širim razmerama poznatiji je kao otac Candy Dulfer. Jedan od svojih albuma (“Candy Clouds”), posvetio je upravo svojoj, te 1971. godine dvogodišnjoj ćerki – čime je simbolično i najavio njenu uspešnu karijeru.

Hans je nastupao širom sveta, a posebnu popularnost uživa na dalekom istoku, pa tako osim svog holandskog sajta, ima i oficijelan japanski sajt.

Karijera Candy Dulfer mnogo je poznatija široj javnosti. Prvi put je u studio ušla kada je imala samo 11 godina – upravo sa sastavom svog oca. Bila je još u tinejdžerskim godinama kada je čuveni Prince pozvao da mu se pridruži na bini na koncertu u Amsterdamu, nakon čega je od njega dobila poziv da gostuje na novom albumu.

Neposredno pred put u USA, Candy je sa Daveom Stewartom iz dua Eurithmics snimila muziku za film “Lily was here”. Naslovna tema ubrzo postaje svetski hit, a njena karijera kreće vrtoglavim uspehom. Na spisku muzičara i grupa sa kojima je snimala i nastupala su i: Van Morrison, Maceo Parker, Pink Floyd, Marcus Miller, Jimmy, Cliff, Beyonce, David Sanborn, Chaka Khan, Alan Parson..

Otac i ćerka Dulfer zbog sopstvenih karijera ne nastupaju baš često zajedno (objavili su samo jedan zajednički album “Dulfer Dulfer” – 2002 godine), a koncert u sklopu Nišvilla uklopljen je u veoma kratkoj pauzi njihovih turneja.

Zahvaljujući saradnji Nišville džez festivala sa opštinom Surčin, ovaj program će 15. avgusta moći da vide i Beograđani u letnjem koncertnom prostoru “Bojčinska šuma”. Ovaj program pod nazivom “Nišville na Surčinu” je nastavak prošle godine započete saradnje, u sklopu koje su nastupili Steve Hacket i grupa Djabe.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.