Nakon sjajno primljenih “Introducing Alma” (2004) i “Hours” (2008), Alma je ove godine objavila treći album “Tonight”, koji je većinom autorskog karaktera uz nekoliko obrada nestandardnog materijala kao što su “Sweet Child of Mine” i “Roxanne”, kao i Bob Dylanova „What Can I Do For You“.

Rale Mićić se smatra jednim od najoriginalnijih džez gitarista i kompozitora svoje generacije. Izdao je tri albuma do sada, “Bridges” (2003), “Serbia” (sa čuvenim trubačem Tomom Harrellom, 2006) i „3“ sa svojim triom (Scot Colley i Gregory Hutchinson, 2010.) Nedavno je završio snimanje i turneju sa grupom Toma Harrella, projekat na kome se objedinjuje muzika Ravela i Debisija u džez aranžmanima.

Alma i Rale su poslednjih 13 godina izuzetno aktivni na njujorškoj muzičkoj sceni, gde su nastupali u klubovima kao što su Jazz Standard, Iridium i Village Vanguard i pokupili hvalospeve kritičara iz časopisa kao što su New York Times, Downbeat, Jazz Times i Jazzwise. Redovno nastupaju u Evropi i širom SAD.

Danny Grisset je američki pijanista poreklom iz Los Anđelesa, koji je svoju karijeru izgradio u Njujorku sarađujući sa Vincentom Harringom, Tomom Harrellom, Vanesom Rubin, Nicholasom Paytonom i mnogim drugim. Izdao je tri albuma do sada kroz Criss Cross, a poslednje dve godine živi u Beču.

Ovaj jedinstveni trio će u specifičnom klupskom nastupu izvesti bogat i raznovrstan program koji će stilski pokriti sve od bebopa do soula, od autorskih kompozicija do obrada rok i pop klasika.

Ulaznice se u pretprodaji po ceni od 650 RSD mogu naći u KC Grad-u, dok će na sam dan koncerta cena karte iznositi 800 RSD.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.