vesti

13.12.2012.

The Belgrade Dixieland Orchestra: Tradicionalni svečani novogodišnji koncert

Deseto izdanje tradicionalnog koncerta održaće se u klubu centra “Sava”, u subotu 15. decembra u 20h. Biće promovisan novi album “Nacionalno blago”.

 

Ovaj događaj ima i svečani karakter, jer Orkestar ovom prilikom slavi svoj 13. rođendan. Više detalja otkriva umetnički rukovodilac orkestra, Vladimir Racković: “Malo je džez sastava u Srbiji koji su od kako se džez ovde svira, opstali ovolike godine… Međutim, nije bitno samo kalendarski figurisati dovoljno dugo – bitnije je šta je za to vreme urađeno, stvoreno i ponuđeno publici. Naš orkestar, koji u svom nazivu nosi ime svoje Prestonice, izdao je ukupno 5 CD tradicionalnog džeza, isto toliko DVD izdanja, i reprezentovao umetnost svog grada i države na preko 500 koncerata širom zemlje i inostranstva.“

Ovoga puta, javnosti se predočava projekat našeg stogodišnjeg urbanog, gradskog muzičkog nasleđa u aranžmanima Tradicionalnog Jazza. Starogradska muzika, naše potcenjeno a vredno nacionalno blago, je to odavno zaslužila.

Kako tradicija, a i kulturni značaj ovog projekta nalažu, u subotu će proslavi prisustvovati mnoge visoke zvanice i veliki broj ambasadora i drugih diplomatskih predstavnika. Pored neizostavnog nastupa plesnog sastava „The Dixie Dance Show“, specijalni gost orkestra biće i atraktivna plesna grupa tradicionalnog irskog plesa „Erin’s Fiddle“.

Ovogodišnji rođendanski koncert, zvaničnog naziva „Nacionalno blago“.  samo je najava bogate internacionalne koncertne 2013. godine, u kojoj će Orkestar predstavljati muzičku baštinu svoje zemlje na većem broju međunarodnih jazz festivala širom Evrope.

Ulaznice po ceni od 700 dinara mogu se naći na blagajni SC.

 

 

Tagovi: , ,Оставите одговор

*


*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.