BPNakon smrti legendarnog vlasnika , klub je nasledio njegov sin Kolja koji ne želi nastaviti s dosadašnjim programom i poslovanjem. “Lokal se ugasio s Boškovom smrću”, rekao je bliski prijatelj i saradnik preminulog muzičara, koji je upućen u situaciju.

BP club osnovan je 1. aprila 1988. godine, a od otvaranja pa do danas u njemu su nastupili brojni hrvatski i svetski džez muzičari. U sklopu kluba otvorena je i izdavačka kuća “Jazzete Records” za koju su snimali brojni muzičari. Prva produkcija bila je BP Club All Stars 90, objavljena 1991. godine, a sadrži neke od najboljih snimaka koji su izvedeni u klubu.

Kroz klub je prošlo mnogo vrhunskih hrvatskih izvođača poput Arsena Dedića, Gabi Novak, Vice Vukova, Jasne Bilušić, Zdenke Kovačiček, a od mlađih muzičara česta gošća bila je Nina Badrić. Croatia Records 2006. godine objavljuje DVD Jazz gala, na kojemu su dokumentirani nastupi svih velikih džez muzičara koji su prošli kroz klub. Jazz gala, sadrži materijal sa kojim se htelo obilježiti 17 godina neprekidnog rada kluba i nastupa velikih džez muzičara u njemu, tokom tog vremena.

(Izvor: www.tportal.hr)

 

2 komentara na “Zatvara se BP club”

  1. to je samo dokaz koliko je bitan čovek bio… ima li neki drugi jazz klub u Zagrebu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.