parker i davis Premijera je zakazana za 14. februar, a u promotivnom materijalu se navodi kako ”predstava dočarava zamišljeno koncertno okupljanje na kome tri džez ikone istražuju prirodu sopstvene kreativnosti, dok se suočavaju kako sa vlastitim, tako i sa demonima svakog od njih trojice”.

Scenarista Jim Marentic kaže kako se u predstavi ne radi o nekakvoj vrsti ”džezerskog raja”, ali da isto tako nije precizirano u kom vremenskom trenutku se trojica muzičara sastaju. ”Ako tragate za koherentnim vremenskim okvirom, nećete ga pronaći. Ali ćete zato primetiti dosta činjenica o ovim muzičarima i njihovoj muzici”, objašnjava Marentic. ”Imao sam osećaj da niko do sada nije portretisao džez muzičare kao filozofski nastrojene, obrazovane i misleće individue. Želeo sam da se odmaknem od klišea i da ispunim tu prazninu”.

Glumci će se pojavljivati na sceni sa instrumentima, ali ih neće svirati uživo. Muzika trojice velikana, poput numera Blue in Green ili Ascension, pojavljivaće se kao pratnja dramaturškom toku radnje. Pored Parkera, Davisa i Coltranea, u predstavi se pojavljuje i ženski lik koji je ”kombinacija grčkog hora i predstave žene u životima ovih muzičara”.

Pored Marentica, kome je ovo pozorišni debi, u radu na predstavi su učestvovali režiser Chuck Patterson i glumci Michael Wright, Marcus Naylor, Stacey Dotson i Ellen Martin.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.