Samit počinje u 13 časova jednočasovnom radionicom na temu “World music as a tool in removing borders” koja je proizvod saradnje dve partnerske organizacije: „Tutti Srbija” i „World Music asocijacije Srbije”. Radionica je otvorena za sve zainteresovane, ulaz je slobodan. Radionica ima za cilj da motiviše mlade ljude, muzičare ali i one koji se bave organizacijom, da učestvuju i organizuju međunarodne susrete. Jovan Pavlović (NOR/SRB) će govoriti o značaju i rezultatima susreta muzičara iz različitih zemalja sveta, o Svetskoj muzici kao fenomenu sa osvrtom na aktuelnu world music scenu, kao i o svojim iskustvima u radu na seminarima Svetske muzike u Norveškoj, Palestini i Jugoistočnoj Evropi.

Program Samita se nastavlja od 18 časova promocijama i koncertima. „World Music asocijacija Srbije” će promovisati četiri audio izdanja a zatim će u koncertnom delu Samita nastupiti sastavi „Lepi Jova”, „Moraitika”, Vladimir Nikić Trio i Svetlana Spajić. Posle koncertnog dela nastupiće DJ Gatasew Tadesse, a ulaz na sve programe Samita je slobodan.

Na Samitu će po prvi put biti dodeljena nagrada „Vojin Mališa Draškoci”.

 

***

 

Srpski world music samit pokrenut je 2010. godine sa ciljem da okuplja muzičke umetnike, muzikologe, etnomuzikologe, promotere, diskografe, novinare i sve ostale interesente za world music u Srbiji sa ciljem da se tokom ovog događaja razmenjuju mišljenja i iskustva i donosi strategija za razvoj ovdašnje world music scene. Tokom Samita, „World Music asocijacija Srbije” izveštava o svojim aktivnostima i realizovanim projektima i najavljuje buduće projekte, predstavlja aktuelne brojeve magazina „Etnoumlje”, izdanja WMAS Records-a, organizuje prigodne koncerte i dodeljuje nagradu/statuetu „Vojin Mališa Draškoci”.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.