Miles Davis U najnovijoj turi biće objavljeni: Bitches Brew: Legacy Edition, Bitches Brew: 40th Anniversary Collector’s Edition, gigantska The Genius of Miles Davis kolekcija, i Kind of Blue u dva različita vinilna izdanja. Sve to će koincidirati s multimedijalnom izložbom We Want Miles u Montrealu, redizajniranjem MilesDavis.com sajta, i novim Miles Davis Tribute slušalicama.

Bitches Brew: Legacy Edition se sastoji od tri diska: dva CD-a s originalnim miksevima pesama s albuma i nekoliko bonus komada, kao i DVD-ja sa snimkom koncertnog nastupa Miles Davis Quinteta u Kopenhagenu, novembra 1969. godine.

Bitches Brew: 40th Anniversary Collector’s Edition, uz sve pobrojano, sadrži i treći CD sa premijerno objavljenim nastupom novog septeta u Tanglewoodu, avgusta 1970. godine. Dodatak izdanju je propratna knjižica od 54 strane, i dupli vinil s replikom originalnog omota.

Naručivanje ovih kolekcija biće moguće već od 26. maja, na rođendan Milesa Davisa, a Columbia/Legacy će ih pustiti u promet 31. avgusta.

U septembru će biti objavljen komplet The Genius of Miles Davis. Ovo izdanje s ograničenim tiražom sastoji se od box seta dizajniranog u obliku futrole za trubu, u kome će biti mesta za osam kutija sa 43 CD-a, objavljenih tokom 15 godina postojanja edicije Miles Davis Series:

  • Miles Davis & Gil Evans: The Complete Columbia Studio Recordings
  • Miles Davis Quintet 1965-’68: The Complete Columbia Studio Recordings
  • The Complete Bitches Brew Sessions
  • Miles Davis & John Coltrane: The Complete Columbia Recordings 1955-1961
  • The Complete In A Silent Way Sessions
  • The Complete Jack Johnson Sessions
  • Seven Steps: The Complete Columbia Recordings Of Miles Davis 1963-1964
  • The Complete On The Corner Sessions

Pored muzičkih CD-ova, u futroli će biti i replika dela Milesove trube, litografije i majica.

Konačno, u novembru će Miles Davisov najpoznatiji album Kind Of Blue biti prodavan u dve različite vinilne varijante: prva je standardna ploča od 180 grama, a druga dupli LP od 180 grama na brzini od 45 RPM.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.