df31c9fe-7516-43cb-a480-c0e2f832f0de

 

Na programu će se naći portugalski world music, u liku pevača i gitariste Serđua Godinjua, libanski duo Praed, tradicionalna muzika Irana, koju izvodi maestro na nacionalnom instrumentu kemenčeu Shervin Mohajer, te neka od najvećih imena balkanske muzike: ženski kvartet Madame Baheux iz Beča (najzapadnije tačke muzičkog Balkana) uspeo je da kombinuje sopstvene kompozicije sa muzikom Srbije, Makedonije i Bosne, a mađarski Söndörgő nastavljači su tradicije južnoslovenskih naroda u Mađarskoj. Domaćoj publici je dobro poznat Damir Imamović, koji će se prvi put predstaviti našoj publici nastupajući sa svojim kvartetom Sevdah Takht. Među sve brojnijim i popularnijim „sevdah“ sastavima iz Bosne, ovaj kvartet će skrenuti pažnju i svetske publike,  jer će im, baš u vreme nastupa na Festivalu, biti objavljen novi album za Glitterbeat, izdavačku kuću koja je već drugu godinu uzastopno proglašena za najboljeg world music izdavača. Beogradski sastav Čudesmo će najaviti festivali 16. aprila, besplatnim nastupom u okviru manifestacije povodom Svetskog dana vinila na Cvetnom trgu.

Edukativni aspekt festivala „Todo Mundo“ nije izostavljen ni ove godine. Sastav Söndörgő će na Fakultetu muzičke umetnosti održati muzičku radionicu na kojoj će predstaviti rad Tihomira Vujičića, poznatog etnomuzikologa, koji je istraživao i beležio muziku južnoslovenskih naroda u Mađarskoj.

Festival su podržali Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Mađarski institut za kulturu, Austrijski kulturni forum, Ministarstvo kulture Irana, Grad Bern, Pro Helvetia, Kanton Bern, SIS, Instituto Camoes i RTS.

 

Program World Music Festivala „Todo Mundo“ 2016:

 

19.04. u 21.00 Studio 6 Radio Beograda – ulaz slobodan

Sergio Godinho Trio (Portugal)

 

23.04. u 20.00 Velika sala Doma omladine Beograda, cena ulaznice 800 dinara

Shervin Mohajer (Iran)

Damir Imamović Sevdah Takht (BiH, Hrvatska, Srbija)

 

24.04. u 19.30 Velika sala Doma omladine Beograda, cena ulaznice 600 dinara

Madame Baheux (Austrija, Srbija, BiH, Bugarska)

Söndörgő (Mađarska)

Praed (Liban)

 

25.04. u 12.00 Fakultet muzičke umetnosti – ulaz slobodan

Söndörgő (Mađarska)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.