Jerry Gonzalez već duže ima zdravstvene probleme koji se pogoršavaju pri dužim putovanjima i intenzivnim nastupima, te se nalazi na posebnom zdravstvenom režimu, koji zahteva suzdržavanje od fizičkih napora. Beogradski jazz festival je obavešten da on nažalost neće biti u mogućnosti da putuje nigde sledećih nedelju dana, pa neće moći ni da doputuje u Beograd, po izričitoj preporuci svog lekara. Želimo mu brz i suguran oporavak.

Zahvaljujući izuzetnim naporima Kulturnog centra Servantes, preko koga je ovaj program obezbeđen, brzom reakcijom je nađena odgovarajuća zamena, koja će nastupiti sa bendom El Comando da la Clave uz isti latino jazz repertoar koji je Jerry nameravao da nam predstavi. Radi se o mladoj trubačkoj zvezdi Inoidelu Gonsalesu, zvezdi novog Almodovarovog filma, mladom talentu koji je već svirao sa najvećim španskim muzičarima! Njegova virtuoznost je ushitila kritičare koji su do sad pisali o njemu – eksplozivni izdanak čuvene kubanske scene, odrastao je uz latino funky groove kao trubač inspirisan između ostalog upravoradomJerry Gonzaleza.

Inoidel Gonsales je diplomirao tenor saksofon na prestižnoj Nacionalnoj školi umetnosti u Havani, Kuba, 1996. godine. Tokom studija klasične muzike, istakao se kao džez muzičar zbog čega je pozvan da učestuvuje na Kubanskom džez festivalu Rolling Stone, čiji je direktor  čuveni Ćućo Valdes. Istovremeno sarađuje sa renomiranim bendovima kubanske salse, poput orkestra Isaaka Delgada sa kojim je nastupao u Japanu, Pablita F.G i njegove grupe, kao i orkestra Doktor Salsa.

Inoidel odlučuje da svoju uspešnu muzičku karijeru nastavi u Madridu, gde je svirao u lokalu Ulica 54 čiji je vlasnik čuveni reditelj Fernando Trueba. Godinu dana kasnije, Havijer Limon ga uključuje u svoju diskografsku kuću, gde snima i svira sa najboljim muzičarima u Španiji, poput Andresa Kalamara, Ane Belen, Konće Bujke, Viktorije Abril (sa kojom je dve godine bio na svetskoj turneji), Fransiska Sespedesa, Ainoe Artete, itd. Sarađivao je na poslednjem disku velike flamenko zvezde Estrelje Morente i Ninja Hoselea. Takođe je učestvovao u soundtrack-u za film „Ćiko i Rita“, koji je nominovan za Oskara u kategoriji najbolji animirani film, a dobio je i nagradu Katalonske filmske akademije za najbolju originalnu muziku. Našoj publici je najpoznatiji kao muzičar koji je snimio muziku za poslednji Almodovarov film „Koža u kojoj živim“, u kom se pojavljuje i kao glumac!

 

 

 

Jedan komentar na “Inoidel Gonzalez umesto Jerryja Gonzaleza na BJF-u”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.