Petak, 30. jun

 

  • Jojo Mayer  – Nerve (SAD)
  • Oceanvs Orientalis (Turska)
  • Epiphany (Srbija)
  • DJ Lebowski (Srbija)

 

Subota, 1. jul

 

  • Detour (Hrvatska)
  • Proleter (Francuska)
  • Elektro Guzzi (Italija)
  • Đorđe Miljenović (Srbija)

 

 

Terminal Music & Arts Festival je međunarodni festival muzičke, likovne i filmske umetnosti, koji se 2016. godine ustoličuje kao novi vodeći festival u okruženju. Ove godine, Terminal i grad Sombor ponudiće posetiocima nešto drugačiji koncept – više različitih lokacija, muzički, likovni i filmski program, dnevne “jamm-session” svirke, kao i različite umetničke radionice, oslikavanje murala,  javni razgovor sa ženama u umetnosti.

Kao i prethodne godine, posetioci festivala uživaće u muzici koja dolazi sa svih strana sveta. Iz Njujorka nam stiže čuveni bubnjar Jojo Mayer koji će sa svojim bendom Nerve u Srbiji nastupiti prvi put. Zanimljivo je da će se za ovaj nastup na Terminalu izmeniti i dosadašnja praksa muzičkog izvođenja na bini postavljenoj ispred publike, te će Jojo Mayer i Nerve ovde okruživati publiku, postavljeni na četiri različite strane sveta, što će njihovoj muzici dati jednu novu dimenziju. Terminal će ove godine ugostiti još jednog muzičara svetskog glasa koji do sada nije nastupao u Srbiji – Oceanvs Orientalisa. Ovaj turski DJ i producent već dve godine zaredom nastupa na festivalima poput Burning Mana, a pored njujorške i istanbulske klupske scene, uspešno osvaja i najpoznatije klubove na ostalim meridijanima. Francuski hip-hop DJ i producent ProleteR treća je međunarodna zvezda ovogodišnjeg Terminala. Nakon kraće pauze u radu, ProleteR se vraća, ali sada i sa instrumentalnom podrškom koja će njegovoj dosadašnjoj elektro-swing, hip-hop i soul muzičkoj avanturi doprineti i autentičnim živim zvukom.

Iz Beča dolazi veoma zanimljiv trio, Elektro Guzzi, koji na instrumentima izvodi elektronsku muziku. Domaći doprinos Terminalu biće poznati hrvatski bend Detour koji je prošle godine osvojio nagradu “Porin” za najbolju pesmu Hrvatske. Pored njih, nastupiće i  mladi džez sastav Epiphany koji energijom svog sviranja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Festival će zatvoriti talentovani Đorđe Miljenović (poznat još i kao Sky Wikluh) sa svojim novim bendom, premijerno izvodeći pesme sa novog albuma u najavi. Za after party, pored ostalih, biće zadužen DJ Lebowski, poznat svim redovnim posetiocima beogradskih klubova.

Posetioci festivala moći će da pogledaju slikarsku izložbu radova mladih umetnika: Jamezdina, Đileta Markovića, TKV, Sanje Stojkov, Aleksandra Todorovića i Orjena Đurića, a sve u sklopu ART terminala.

Filmski program činiće pet austrijskih filmova koji su u prethodne dve godine učestvovali na različitim filmskim festivalima po Evropi. Filmski program deo je projekta “Dani austrijskog filma” koji Terminal organizuje u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom. Na festivalu će biti predstavljeni filmovi Egon Šile, Štefan Cvajg, Džek, Let Let Bubamaro, Super svet, koji posreduju priče o umetnosti, ubistvima, prošlosti i večnosti.

Filmski program ce se odrzati na otvorenoj sceni, na Trgu Koste Trifkovića kod pozorišta , u utorak 27. I sredu 28.juna sa pocetkom od 20.30h.

Jedan od najpoznatijih ilustratora u regionu, Vanja Vikalo Linnch, oslikavaće mural na zidu, a u okviru propratnog programa biće organizovane street art, likovne, muzičke, glumačke i radionice virtualne realnosti.

 

MESTO:   Main stage: SC ‘’SOKO’’ (PARTIZAN)  ;   Late night stage: CAFÉ DE SOL

CENA ULAZNICE:   1000 din / dan  ;  1500 din / komplet

PRODAJNA MESTA:  sva prodajna mesta  Gigstix-a.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.