Ovaj sastav u kojem su i Achille Succi – saksofon, Lorenzo Paesani – klavir i Francesco Miccolis – bubnjevi, predstaviće materijal sa albuma “It Came To Broadcast theYucatan” koji izlazi krajem godine, a na kojem kombinuju na prvi pogled nespojive krajnosti:  napisanu i aranžiranu muziku u tradiciji evropske umetničke muzike i američke free jazz uticaje.

Niccolo Faraci (1976) je studirao kontrabas, klavir i kompoziciju na “Verdi Konzervatorijumu” u Komu i Marencio Konzervatorijumu u Breši studirao kontrabas, klavir i kompoziciju i pohađao čuvene Berklee master klasove u sklopuUmbriai Sienna jazz festivala. Tokom karijere nastupao sa muzicarima kao što su Michael Godard, Achille Succi, Massimo Manzi, Gabriel Zufferey, Luca Aquino, Giovanni Falzone, Beppe Caruso, Ferdinando Farao, Claudio Fasoli…i nastupao na svetskim podijumima od Španije do Kine.

Saksofonista i bas klarinetista Achille Succi (1971), ocenjen je od strane muzičke kritike kao “evropski muzičar na koga itekako treba obratiti pažnju narednih deset godina (Bill Schoemaker, “Giornale della musica”) i “genije italijanskog džeza” (Mario Gamba, “Alias”). Počeo je kao samouk, a kasnije je dobio nekoliko stipendija koje su mu omogućile da se usavršava na najznačajnijim univerzitetima (Berklee, Kopenhagen) i masterklasovima (David Liebman, Siena Jazz). Uri Caine, Ralph Alessi, Sylvie Curvoisier, Steve Swell, Louis Sclavis, Ernst Reijseger, Pierre Dorge i Franco D’Andrea – samo su neki od muzičara sa kojima je Succi snimao i nastupao širom sveta.

 

 

Lorenzo Paesani (1977) je sa najvišim ocenama uporedo diplomirao klasični klavir na “Niccolo Piccinni” Konzervatorijumu u Bariju  i džez na Konzervatorijumu u Bolonji, a usavršavo se i kroz saradnju sa čitavom plejadom poznatih muzičara  (Marco Di Battista, Stefano Battaglia, Stefano Bollani, John Taylor, Stefano Zenni, Bruno Tommaso, Don Friedman, Franco D’Andrea, Kenny Werner, Paolo Fresu, Danilo Rea, Steve Kuhn, Danilo Perez, , Marc Ducret, Kurt Rosenwinkel, Eddie Henderson, Gerald Cleaver, Tim Berne, Jack Walrath).

Bubnjar Francesco Miccolis, koji se usavršavao u Njujorku, poslednjih godina živi i radi na relaciji jug Italije – sever Švajcarske, sarađuje sa mnogim sastavima u stilskom rasponu od free jazz-a do roka, i sa muzičarima kao što su Nöel Akchoté, Steve Potts, Kirk Lyghtsey, Bobby Few, Malcolm Braff, Médéric Collignon, Guillaume Perret, Lionel Belmondo…

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.