Ray-Charles-Photo Genius + Soul = Jazz je snimljen u Van Gelder studiju u Nju Džersiju krajem 1960. godine. Producent je bio Creed Taylor, a aranžeri Quincy Jones i Ralph Burns. Ray Charles je svirao orgulje i otpevao jedan vokal (I’ve Got News for You), a na albumu su svirali i članovi Count Basie Orchestra: Thad Jones, Joe Newman, Billy Mitchell, Frank Wess, Freddy Green, Sonny Payne, i drugi. Ploča je originalno objavljena na legendarnoj etiketi Impulse, i stigla je do četvrtog mesta Bilboardove liste pop albuma.

My Kind of Jazz je snimljen devet godina kasnije. Neki od muzičara koji na ovom albumu prate Charlesa su trubači Bobby Bryant i Blue Mitchell, trombonista Glen Childress, saksofonisti Andy Ennis, Albert McQueen i Clifford Scott, i gitarista James Martin. Dve godine posle toga snimljen je Jazz Number II u Charlesovom Tangerine/RPM Studios, a među aranžerima su se našli Alf Clausen, Teddy Edwards, Jimmy Heath i Roger Neumann. My Kind Of Jazz Part 3 snimljen je u Los Anđelesu 1975. i na njemu su, između ostalih, svirali alt saksofonista Clifton Solomon, trombonista Glen Childress, trubač Johnny Coles, bariton saksofonista leroy Cooper i tenor saksofonista James Clay. Na ovom albumu su se našle i kompozicije Dukea Ellingtona, Horacea Silvera, Jimmy Heatha i Bennyja Golsona.

Ovaj dupli CD samo je nastavak dugogodišnje strategije Concord Music Group, koja u saradnji sa Ray Charles Foundation planira da remasterizuje i ponovo objavi veliki broj izdanja iz Charlesovog opusa. Neki od albuma koji su reizdati prošle godine su Genius Hits the Road, Modern Sounds in Country and Western Music, Message From the People, kao i kompilacija pod nazivom Genius.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.