robert-johnsonRobert Johnson: The Complete Masters—Centennial Edition će se naći u prodaji 26. aprila, preko sajta www.thecompleterobertjohnson.com.

Remasterizovani dupli CD s Johnsonovim snimcima biće objavljen i zasebno, istog dana kada i kompletna edicija.

Centenial Edition sadrži 10-inčne vinilne replike 12 Johnsonovih originalnih singlova iz 1936-1937 (objavljenih na 45 obrtaja, umesto na originalnih 78). Među njima su klasici poput Cross Road Blues, I Believe I’ll Dust My Broom, Sweet Home Chicago, i Love In Vain Blues.

Box set sadrži i kolekciju bluz rariteta iz 1928-32, s muzičarima kao što su Furry Lewis, Tommy Johnson, Sleepy John Este , Memphis Minnie i Blind Willie McTell . Na jednom od diskova su zastupljeni i sledeći izvođači: Chuck Wagon Gang, The Crystal Springs Ramblers, Zeke Williams & His Rambling Cowboys, The Light Crust Doughboys, kao i meksičke grupe – Andres Berlanga y Francisco Montalvo, i Hermanas Brazza y Daniel Palomo.

Poslednji deo kompleta čini DVD sa filmom Petera Meyera iz 1997. godine, The Life & Music of Robert Johnson: Can’t You Hear the Wind Howl? Narator filma je Danny Glover, Keb’ Mo’ je u ulozi Roberta Johnsona, a među intervjuisanim gostima su Keith Richards, Eric Clapton, Robert Cray, i Johnsononovi savremenici Johnny Shines i David “Honeyboy“ Edwards.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.