james-farm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na predstojećem izdanju etikete Nonesuch, kvartet poznatih džezera svira u tradicionalnom akustičnom formatu, a kompozicije su pod uticajem roka, soula, folka, klasike i elektronike. Sva četvorica muzičara su se okušala kao autori pesama.

“U grupi James Farm sabiramo naša zajednička znanja i puštamo da se najbolje ideje uzdignu iz naših raznovrsnih muzičkih uticaja, priznajući pritom ključno zajedničko polje – ljubav prema džezu, fascinaciju pesmom i strukturom, opsednutost gruvom i otvorenost ka modernim uticajima. Ovo je bend u kome možemo biti kreativni kompozitori i improvizatori u koraku s aktuelnim ritmovima, konstantno evoluirajući”, objašnjava Matt Penman.

Kvartet je debitovao na Montreal Jazz Festivalu 2009. godine i pobrao velike simpatije publike i kritike. Iako je ovo bio prvi put da članovi novog benda sviraju u ovoj formaciji, mnogi od njih su već sarađivali i ranije. Redman, Harland i Penman zajedno su nastupali kao članovi formacije SF Jazz Collective, dok je Aaron Parks koristio ritam sekciju Jamesa Farma na svom albumu Invisible Cinema (2008).

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.