Rambo Amadeus U promotivnom materijalu organizatora stoji:

“Pravi muzički disident koji je uvek uspevao da ostane ne samo van ’radio friendly’ tokova već i van svih stilskih odrednica, poslednjih godina svoj izraz, kako i sam ističe, sve više usmerava prema džezu i džez-fanku. To će za ovu priliku biti i dodatno naglašeno proširivanjem Rambovog benda duvačkom linijom (tenor saksofon i truba) koja zvučnoj slici daje i be-bop prizvuk. Izlet u avangardnije vode (mada je Rambo već po definiciji sam po sebi avangarda) ‘Svjetski Mega Car’ potencira i sve češćim korišćenjem fretless gitara (bez pragova) što mu, kako sam kaže, ‘omogućava atonalan izraz koji daje snažan ‘pramuzički’  prizvuk, budeći tako davno potisnuti senzibilitet pračoveka, koji je duboko prikriven u svakom od nas”.

Na predstojećem Nišville festivalu, koji se održava od 12. do 15. jula u Niškoj tvrđavi, nastupiće i Solomon Burke Band, Benny Golson & Kelag Big Band, Roy Hargrove Quintet, De Phazz, Steve Hackett & Djabe, Terje Rypdal Trio, i drugi.

 

4 komentara na “Rambo Amadeus na Nišvillu”

  1. Ako On nije avangardan na ovim prostorima, onda ko jeste? Duvaci se odlicno uklapaju u pricu. I zabavno i angazovano i intelektualno i inventivno i puno energije, ali sto je najvaznije: ovo je sada stvarno Jazz.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.