branko džinović Po završetku osnovnih studija u Srbiji, Branko Džinović se usavršava na Anton Bruckner Privatuniversitätu u austrijskom Linzu. Od tog trenutka, savremena muzika pisana originalno za harmoniku čini najveći deo njegovog repertoara. Pored najeminentnijih pedagoga za harmoniku, sarađivao je i sa nekim od najznačajnijih kompozitora današnjice.

Sa različitim ansamblima je dva puta nominovan za Austrian World Music Award. Kao solista pobedio je na Svetskom Kupu, održanom u Londonu 2001. godine. Prvi je harmonikaš koji je pobedio na studenskom takmičenju Das Podium (2004), gde se solisti na svim instrumentima takmiče u istoj kategoriji. Komponovao je muziku za kratak film Tata morgana, sa Zijahom Sokolovićem u glavnoj ulozi. Ovaj film je otvorio prošlogodišnji Beogradski festival dokumentarnog i kratkog filma. Nastupao je u Nemačkoj, Austriji, Češkoj, Italiji, Holandiji, Engleskoj, Australiji i Novom Zelandu.

Novinski kritičari navode da njegovo izvođenje karakteriše rafinirano vladanje instrumentom, grandiozna tehnika i čitava fantazija boja. A njegov pristup nazivaju dramaturškim i nesvakidašnjim.

 

 

Iva Bittová je poznata kao muzičarka koja izvodi dela klasičnih kompozitora, glumica koja je ostvarila uloge u nekoliko čeških avangardnih filmova i u pozorištima, ali najviše kao autorka sa jedinstvenim glasom i instrumentalnom tehnikom. Njen autorski rad kritika karakteriše  kao muziku koja “animira stare mitove povezujući ih sa sadašnjim trenutkom”, kao “igru ritmova seksualnosti “, kao autentičan spoj “uzletele imaginacije i realnosti modernog društvenog života”.

Sinoć je nastupila i u Novom Sadu, u organizaciji Međunarodnog festivala aktuelne muzike Interzone.

 

 

Večerašnji koncerti počinju u 20h, a cena karte je 600 dinara.

 

U nastavku festivala nastupiće:

13/5, KC Rex, 600 dinara

 • Angles (Swe/N)
 • The Ex (Nl)

14/5, KC Rex, 500 dinara

 • Mia Zabelka Trio (A/Cz/D)
 • [project] Transmit (Aus/Nl)

15/5, KC Rex, 500 dinara

 • Xu Fengxia/Lucas Niggli (China/CH)
 • Rempis Percussion Quartet (USA/N)

16/5, Kolarac, 1000 dinara

 • Huun Huur Tu (Tuva)
 • A Filetta (F)

18/5, KC Rex, 250 dinara

 • Pjevačka družina Svetlane Spajić (Srb)

Jedan komentar na “Počinje Ring Ring”

 1. najznacajniji i najbolji festival koji je bg ikada imao… uvek aktuelan i bez kompromisa…!!!!

  cant wait…. ;)))))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.