mardi gras 2 Serija Treme, naslovljena po jednom od najstarijih crnačkih krajeva u gradu koji se smatra kolevkom džeza, počinje sa emitovanjem za tri meseca na HBO kanalu. Premijerna sezona ima 10 epizoda, a u centru pažnje će biti radnička klasa, tradicionalni džez muzičari i duvački orkestri, članovi Social Aid & Pleasure klubova i Mardi Gras Indijanci. Radnja je smeštena u savremeni Nju Orleans, nakon uragana Katrina.

Među glavnim ulogama naći će se i dvojica glumaca iz serije The Wire. Wendell Pierce (poznat po ulozi detektiva Bunka Morelanda) u Treme glumi trombonistu Antoinea Batistea, dok će se Clark Peters (Lester Freamon iz The Wire) naći u roli indijanskog poglavice, koji je ujedno i džez muzičar.

“Dugo sam razmišljao o seriji o Nju Orleansu, drami koja bi se bazirala na izvornoj američkoj muzici”, rekao je Simon. „Ali očigledno da je ta tema postala politički relevantna tek nakon uragana Katrina. To nam je dalo mogućnost da pregovaramo o ovakvom programu sa izvršnim direktorima u Los Anđelesu“.

Simon opisuje seriju kao dramu o gradu i njegovom značaju, ali naglašava da Treme neće biti tek „The Wire sa boljom muzikom“, već da se radi o „potpuno drugačijoj životinji“.

2 komentara na “Od Baltimora do Nju Orleansa”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.