Georgi Šareski

 

Ovog petka posetioce očekuje novi muzički koncept u Mikser Houseu – jedinstveni “Mikser Jazz Marathon” koji počinje freestyleom DJ Mad Hatter, nastavlja se nastupom jednog od najboljih džez muzičara sa ovih prostora, Georgija Šareskog i njegovog kvarteta, a u završnici ljubitelji klabinga će uživati u uzbudljivom DJ line-upu inspirisanom džez i fank zvukom.

U 21 čas će nastupiti DJ Mad Hatter, beogradskoj publici dobro poznat po izuzetnim izvođenjima, koji za petak obećava džez-fank-afro ritmove. Posle zagrevanja uz prepoznatljiv freestyle Vladimira Đorđevića, u okviru progama nastalog u saradnji Miksera i Multikultivatora „Berklee Clinics Belgrade Sessions” u 22 sata nastupiće Georgi Šareski kvartet iz Skoplja.

Georgi Šareski je tridesetogodišnji kompozitor, aranžer i gitarista, poznat kao lider Georgi Šareski kvarteta. Šererski je jedan od najproduktivnijih makedonskih muzičara, prepoznatljiv i van granica Balkana kao veoma plodan kompozitor i gitarista jedinstvenog stila. Ovaj bivši đak i stipendista Berklija, iza sebe ima pet autorskih albuma, sa više od 50 kompozicija, internacionalna izdanja, nastupe na renomiranim džez festivalima širom Evrope, a sarađivao je i sa mnogim priznatim muzičarima, što ga čini jednim od najboljih džez muzičara sa ovih prostora.

Pored Georgija Šareskog, u kvartetu su Ivan Ivanov (tenor saksofon, flauta), Oliver Josifovski (kontrabas) i Goce Stevkovski (bubnjevi). Kvartet je snimio pet albuma, u kojima se balkanski ritmovi susreću sa popularnim muzičkim formama stvaraćući neponovljiv zvuk. Na poslednjem albumu su sarađivali sa italijanskim trubačem Lucom Aquinom, a često nastupaju i sa jednim od najcenjenijih evropskih saksofonista Francescom Bearzattijem.

Od ponoći atmosfera u Mikser House-u će se zagrejati uz zvuke elektronske muzike inspirisane džezom i fankom. Inspirativni line-up čine: Side 1, jedan od najistaknutijih drum and bass muzičara iz Srbije, Necone, prepoznatljiv po umeću stapanja brojnih muzičkih žanrova, ali i po uspehu održavanja dubstep-a i drum and bass-a kao dominantnih izražaja u svojim setovima, Spacewalker, autor radio emisije na B92 „Balanso“ i iskusni poznavalac plesne muzike i Groove Diggers, tročlani sound system, koji predstavlja nezavisni internet radio NOFM.RS.

Ulaz na “Mikser Jazz Marathon” je slobodan uz pozivnice koje će se deliti na Mikser Beograd Facebook stranici, a karte će moći da se kupe po ceni od 250 dinara pred početak i tokom muzičkog programa.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.