U maju 2000. godine, Root 70 su održali prvi koncert pod ovim imenom na Moers festivalu. Neobično je da četiri ličnosti, koje su ne samo toliko jaki individualisti na svojim instrumentima, već i kao muzički likovi, ipak postižu veoma simbiotski bendovski zvuk. Četvorica protagonista se osećaju povezani jedni sa drugima kroz sličan muzički sistem vrednosti i posvećeni su uporedivoj osnovnoj estetici. Dakle, zajednička raskrsnica je bila tu, niste morali da je tražite. Ali Root 70 je uradio nešto što je mali broj bendova bio u stanju da uradi toliko godina.

Grupa tenziju svojih koncepata gradi na suprotnoj prirodi muzičara, iz čega nastaju nova preklapanja, lomovi, promene perspektive i pristupa. Svako od četvorice pronašao je svoje mesto u bendu, koje je fleksibilno i uzima u obzir lične razlike. Da je drugačije, u supi ne bi bilo soli. Root 70 je postigao neku vrstu sofisticiranosti. Svoje muzičarske veštine pretvaraju u muziku sa karakterom, koja se ne samo dobro svira. Cilj je da iznenade svoju publiku i sebe novim konceptima, oni ne žele samo da zagrebu površinu, oni žele da idu duboko.

Dok je Keln u početku bio neka vrsta epicentra za Root 70, sada postoji velika fizička distanca između muzičara. Wogram živi u Švajcarskoj, Chisholm u Nemačkoj, Rückert i Penman u Njujorku. Logistički, ovo je povezano sa izazovima koje nije uvek lako savladati, ali mesto nekadašnje spontanosti u susretu sada je bezuslovna volja da se bude u harmoniji, čak i na velikim udaljenostima.

Ono što je na početku spojilo četvoricu muzičara povezuje ih i danas. Root 70 je više od muzičke institucije, priča o uspehu dokumentovana na osam albuma. Root 70 je utopija koja je postala stvarnost, o pomirenju suprotnosti bez kvarenja individualne tvrdnje svakog pojedinačnog dela celine.

BAM klub se nalazi u Jevrejskoj 24, bočni ulaz u suteren zgrade. Koncerti počinju u 21 čas, a karta staje 2000 dinara, odnosno 1000 dinara za članove kluba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.