Uroš Spasojević / Foto: Dragan Krunić

U sredu, 28. septembra u Studiju 6 Radio Beograda, bas gitarista Uroš Spasojević će održati koncert koji će biti uživo emitovan na talasima III programa Radio Beograda, u 20:30 u emisiji „Džez“.

Uroš Spasojević, bas gitarista iz Valjeva, atipičan je izdanak srpske džez scene. Od svojih početaka prevashodno je okrenut malim formacijama, odnosno solo sviranju basa uz korišćenje procesora i pedala. Kao veliki ljubitelj karakterističnog zvuka koji neguje minhenska izdavačka kuća ECM, u svom radu naklonjen je kompozicijama u sporom i srednjem tempu, obojenim specifičnim atmosferičnim aranžmanima, kao i elementima kamerne klasične muzike i minimalizma. Do sada je objavio osam studijskih albuma, od kojih je nekoliko distribuirano i putem prestižne fjužn etikete Abstract Logix.

Na koncertu u Studiju 6, Uroš Spasojević će izvesti repertoar zasnovan na albumima „Winter tales“ i „Islands“, koji na najbolji način predstavljaju njegov svirački i kompozitorski stil.  Spasojević će četiri kompozicije izvesti solo, a u četiri će nastupiti u duo formacijama sa gostujućim muzičarima – harfistkinjom Nenom Jelačom, violinistom Ivanom Simeunovićem, i trubačem Ivanom Radivojevićem. 

Ulaz na koncert je besplatan, a broj mesta u studiju je ograničen. Prijave su obavezne, putem e-mail adrese muzicka3p@rts.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.