Lynne Arriale

 

 

 

 

 

 

 

 

Na svom prvom nastupu u Srbiji, 12. novembra, predstaviće svoj 12. album – Convergence. Nastupiće pod nazivom Lynne Arriale Convergence Quartet u kome su pored nje: Rich Perry – tenor saksofon, Martin Gjakonovski – bas i Anthony Pinciotti – bubnjevi. Koncert počinje u 22h.

Iste večeri, pre koncerta Lynne Arriale, od 20.30h, nastupiće austrijsko-srpski savremeni džez bend Triple Ace u sastavu Daniel Nosig – truba, Oliver Kent – klavir, Uli Langthaler – bas, Dušan Novakov – bubnjevi.

Ulaznice za drugo festivalsko veče mogu kupiti po promotivnoj ceni od 200 dinara.

Lynne je već sa tri godine otkrila svoj omiljeni intrument, nakon što je dobila na poklon dečiji plastični klavir. Nakon što je završila više muzičkih škola koje je pohađala u detinjstvu i ranoj mladosti, diplomirala je na odseku za klasičan klavir na Wisconsin Conservatory of Music, a interesantno je da se tek oko 25. godine zainteresovala za džez. U Japanu je 1991. godine nastupala na turneji 100 Golden Fingers sa džez legendama kao što su: Hank Jones, Tommy Flanagan, Kenny Barron, Harold Mabern, Junior Mance, Monty Alexander, Roger Kellaway, Ray Bryant i Cedar Walton.

Dve godine kasnije, pobedila je na renomiranom takmičenju Great American Piano Competition, nakon čega je oformila svoj džez trio, koji je kasnije prerastao u kvartet. Svirala je sa velikim brojem poznatih muzičara i nastupala na svim značajnim džez festivalima. Lynne je takođe i profesor na džez odseku fakulteta The University of North Florida u Jacksonvillu, a učestvuje i u više edukativnih i takmičarskih programa poznatih festivala: Montreux Jazz Competition, American Pianists Association Fellowship Awards, The Kennedy Center’s Mary Lou Williams Competition, Jacksonville Piano Competition.

“Nastupi Lynne Arriale su uvek nabijeni emocijama, a često na koncertima svira interesantne obrade popularnih pesama”, navodi press služba organizatora.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kulturnog centra Pančeva (Vojvode Živojina Mišića 4), radno vreme blagajne: ponedeljak – sreda od 09.00 do 22.00h, četvrtak – nedelja od 16.00 do 22.00h, broj telefona – (+381 13) 346 579.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.