Yusef_Lateef_2 Na sinoćnoj ceremoniji u njujorškom Rose Theateru, pored sedmorice muzičara, priznanje Nacionalne zadužbine za umetnosti (NEA) je dobio i producent George Avakian za zasluge u promociji džeza. U okviru ove svečanosti Wynton Marsalis i Jazz at Lincoln Center Orchestra održali su koncert posvećen stvaralaštvu nagrađenih muzičara.

Predsednik NEA Rocco Landesman i Marsalis su bili voditelji programa, a na koncertu su, zajedno sa orkestrom, nastupili i Abrams, Holman (kao gostujući dirigent), WaltonAnnie Ross. Barron je imao solo nastup na klaviru, dok je Yusef Lateef (na slici) odsvirao set sa perkusionistom Adamom Rudolphom. U publici su se našli brojni prethodni dobitnici ove nagrade, kao što su Toshiko Akiyoshi, Ornette Coleman, Paquito d’ Rivera, Ramsey Lewis, i Dr. Billy Taylor.

U toku nedelje biće održana i dva koncerta The Jazz Masters Quinteta u njujorškom Dizzy’s Club Coca Cola. U ovom bendu će se naći dobitnici NEA priznanja Bobby Hutcherson i Cedar Walton, uz podršku Jamesa Spauldinga, Davida Williamsa i Ala Fostera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.