Producentkinja Sheri Howell, koja je provela preko deset godina u raznim ulogama na MTV-u, otkupila je prava na eksploataciju lika i dela Anite O’Day, koja je umrla 2006. u 87. godini života. Snimanju igranog filma je prethodio dokumentarac Anita O’Day: Life of a Jazz Singer, koji je bio je nominovan za Gremi u kategoriji dugometražnog muzičkog videa.

„Iako je većina dosadašnjih priča i projekata o Aniti O’Day bila fokusirana na njenu neverovatnu snagu volje i istrajnost, začuđujuće je bogata i priča o njenoj ranjivosti, kao i gotovo detinjastoj potrazi za ljubavlju i prihvatanjem koja ju je često vodila u pogrešnom pravcu“, objašnjava Howellova.

Film će pratiti život Anite O’Day od njene četrnaeste godine života i napuštanja doma u Čikagu, nakon čega buduća džez starleta odlazi na turneju po Srednjem zapadu gde igra i peva za napojnice. Kasnije nastupa sa big bendovima Genea Krupe i Stana Kentona, sklapa poznanstva sa Charlieom Parkerom i Louisom Armstrongom, i započinje solo karijeru u rangu sa Ellom Fitzgerald, Billie Holliday i Sarom Vaughan.

 

 

I dok se za produkciju o Aniti O’Day još uvek ne zna ko će se naći u glavnoj roli, u nadolazećem filmu o Nini Simone slavnu pevačiću će tumačiti aktuelna soul zvezda Mary J. Blige. Scenario će biti fokusiran na poznu fazu Ninine karijere i vezu sa asistentom Cliftonom Hendersonom, koga tumači David Oyelowo (The Last King Of Scotland)

Budžet filma je deset miliona dolara, a snimanje počinje u septembru u Francuskoj.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.