JoseJames_011Album će se pojaviti u prodaji 11. maja, a izdavač je Impulse.

“Na ovoj ploči smo pokušali da uhvatimo trenutak inspiracije”, objašnjava James. For All We Know  će sadržati interpretacije nekoliko džez i pop standarda, kao što su Tenderly, Body and Soul, Billy Strayhornov Lush Life, George i Ira Gershwinov Embraceable You.

Devet od deset pesama je snimljeno na neformalnom šestočasovnom sešnu, u studiju Galaxy u belgijskom gradu Mol. Do ovog projekta je došlo spontano: James i Neve su zajedno nastupali na Belgijskoj televiziji, nakon čega je Neve “uleteo” umesto Jamesovog stalnog pijaniste na njegovom koncertu u Briselu.

“Imao sam utisak kao da sam oduvek svirao s njim. Sledećeg dana sam bio slobodan, pa sam mu predložio da odemo u studio i zabeležimo nešto od tog osećaja. Nije bilo ni producenta, ni nasnimavanja, a većinu pesama smo snimili iz prvog pokušaja”, priseća se Jose.

“Nismo ni mislili da će od toga da nastane neko značajno izdanje. Jednostavno nam se činilo kul da napravimo tako nešto. Svirali smo i pevali pesme koje volimo, onako kako ih osećamo, bez ikakve zadrške. Muziciranje u duetu je veoma čisto i iskreno – tu ste samo vi, klavir, i tišina”, zaključuje James.

For All We Know predstavlja samo jedan od aspekata Jamesovog rada. Kao sin džez saksofoniste i multiinstrumentaliste iz Paname, počeo je da se zanima za džez još u tinejdžerskom dobu, dok je sa 17 godina počeo i da nastupa u brojnim lokalnim postavama u Mineapolisu.

“Veoma rano sam shvatio kako mogu da se povežem s ljudima kroz muziku. Nisam imao ambiciju da od toga napravim karijeru, jednostavno sam uživao u stvaranju muzike. Takođe sam shvatio da se pevanje u džezu razvijalo uporedo sa razvojem sviranja drugih instrumenata, i da su nove ritmičke i harmonijske finese prihvatili i današnji pevači. To mi je otvorilo oči i pomoglo da pronađem svoj stil”, objašnjava James.

Joseov muzički razvoj se nastavio kada se preselio u Njujork, gde se školovao kod Juniora Mancea i Chicoa Hamiltona, da bi kasnije i gostovao na njihovim albumima.

Godine 2006. na vokalnom takmičenju u Londonu upoznao je Gillesa Petersona, koji je bio impresioniran Jamesovim talentom pa ga je privoleo da snima za njegovu izdavačku kuću Brownswood. Usledili su albumi The Dreamer (2008) i ovogodišnji Black Magic, kao i saradnje sa Basement Jaxxom, Nicolom Conteom, Toshiom Matsuurom, Jazzanovom, Flying Lotusom, Christianom McBrideom, i drugima.

 

Jedan komentar na “Jose James u novoj avanturi”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.