jose

 

José  James, pevač koga prepoznajemo po uzbudljivom stilu, a čiji se koreni protežu od Raya Charelesa i Marvina Gayea do bendova kao što jem recimo, A Tribe Called Quest, nastupiće kao treći izvođač koncertnog serijala Musicology Barcaffe Sessions. Specifičnošću glasa i izraza etablirao se  u jednog od vodećih džez pevača hip-hop generacije. Na novom albumu Love in a Time of Madness, koji će biti njegov četvrti za prestižnog izdavača Blue Note, radi se mahom o dva društveno-relevantna pitanja: koju vrednost zapravo ima ljudski životm, a koju ljubav? Inspirisan od strane Franka Oceana, Usheram Miguela i Johna Legenda , James je stvorio novi zvuk, koji na novi način preispituje lajtmotive R&B i hip-hop izraza.

“Na ovoj ploči je sumirano sve ono što volim u muzici. Sa njom se konačno zatvara krug: kroz hip-hop sam otkrio džez, dok su R&B i soul uvek bili neodvojivi deo mog muzičkog bića“.

Na koncertu će Jamesa pratiti bend u sastavu : Takeshi Ohbayashi (klavijature), Solomon Dorsey (gitara) i Nate Smith (bubnjevi).

Koncerti će biti održani 13. i 14. novembra u klubu Novi Bitefartcafe (Metropolita Petra 8), a karte po ceni od 1500 dinara se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima eventim.rs i ddtickets.rs, kao i putem online i print @ home opcije. Informacije se mogu dobiti na telefon 063 377 483.

Prikaz albuma While You Were Sleeping na našem sajtu možete pročitati ovde.

 

https://www.youtube.com/watch?v=pO44-yUHLQY

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.