Autori: Milena Stanisavljević i Milan Vračar

O izložbi: Dva drugara jako stara odlučiše da podele sa javnošću svoja razmišljanja o slikarstvu i muzici pretočena u dela. Opčinjeni notama Luj Armstronga, Nine Simone, Pegi Li, Ele Ficdžerald, stvarali su spontano, oduševljeni senzualnošću i čistinom umirujućih nota jazza. Sam naziv izložbe “Between Jazz and Art” u potpunosti oslikava stanje duha prouzrokovano laganim džez ritmom.

 

O autorima:

Milena Stanisavljević:

Rođena 1988. u Nišu. Završila srednju umetničku školu u rodnom gradu, trenutno student treće godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Učestvovala je na nekoliko kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Milenin rad koji je na Nišart konkursu izabran u najboljih 50, biće izložen početkom maja 2012. u Nišu, a potom Beogradu i Novom Sadu.

Milan Vračar, kaže o sebi:

“Muzika i slikarstvo me najviše interesuju. Slušam r’n’r, fank, džez, bluz, grandž. Kod umetnosti volim iskrenost i prirodnost, tako volim i zvuk samog instrumenta, bez elektronskog prerađivanja, samu rezonancu i drvo.  U slikarstvu najviše volim crtež, jer je linija osnova svega, a liniju volim čistu, kako bi rad mogao da diše“.

.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.