Igor Čubrilović

 

Serijal, pod nazivom “ImprovE 2” je posvećen novom muzičkom performansu kroz izvedbe, instalacije, radionice i site specific intervencije. Kolektivu beogradskih muzičara se svakog meseca pridružuju gosti iz srpskog, eks-jugoslovenskog, balkanskog i evropskih regiona u raznim prostorima u i oko Beograda.

Drugi u serijalu performansa, pod nazivom „Psiho-akustika – Glečeri – Zvona – Igračke – Trube – Citre – Subjekti i Objekti“ biće održan 15. januara u Malom klubu Doma Omladine Beograda sa početkom u 21h. Program se satoji od 3 zasebne tačke.

Specijalni gost  ImprovE2.1 ovog meseca biće kompozitor, gitarista i producent na relaciji Beograd – New York, Igor Čubrilović. Igor će izvesti svoju kompoziciju za solo električnu gitaru ‘Glečeri’, koja se sastoji od glasnih sudara muzičkih intervala u stalnom pokretu, a koja spada u domen psiho-akustike i uticaja datog zvuka na trenutno psihičko stanje slušaoca.

Na koncertu će nastupiti i gost iz Novog Sada trubač i virtuoz Nenad Marković, u duetu sa Lukom Ivanovićem, a.k.a Lukatoyboy, i njegovim asortimanom igračaka i analogne elektronike. Njihov susret na ImprovE 2.1 biće slobodno improvizovan komad u nastajanju pred publikom u trenutku izvođenja. Obojica umetnika su već nastupala na poznatom festivalu “Ring Ring”, u Beogradu, ali i na pozornicama širom sveta.

Koncert će otvoriti harfistkinja Milana Zarić, solo improvizacijom, u kojoj će pored harfe, učestvovati i istočno-evropska citra, kao i metalo-zvučni perkusivni instrumenti, od balinežanskih zvončića i kineskih činela do tzv. bell-tree-a (drveta od zvona). Ova strukturisana improvizacija se bavi sudarom i komplementarnošću rezonanci žičanih instrumenata i metalnih udaraljki.

Ulaz je besplatan.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.