Album “Move” biće objavljen na japanskom tržištu 15. septembra, na evropskom 2. oktobra, a na američkom  početkom sledeće godine. Semplove pesama možete preslušati ovde.

Magazin “Jazz times” najavio je i DVD izdanje “Live at Marciac” koje je snimljeno na koncertu 31. jula 2011. u Francuskoj. Među snimljenim numerama su:

1. Delusion
2. Now Or Newer
3. Voice
4. Flashback
5. Beethoven’s Piano Sonata No. 8, Pathetique
6. Dancando No Paraiso
7. Joy
8. Special Feature: Five Days, Five Countries

Izdavač je Telarc.

 

 

Jedan komentar na “Hiromi: Novi album i koncertni DVD”

  1. Kao čovek koji boluje od teško izlećive „bolesti“ zvane Hiromitis, teško mogu da budem objektivan, ali potrudiću se. Pre svega vest da Hiromi izdaje novi CD pod nazivom Move, je sjajna vest. Preslušao sam kratke semplove, i mogu reći da će CD biti u prepoznatljivom stilu virtuozne Japanke. Za detaljnije ocene morao bih da preslušam kompletan album.
    Što se tiče DVD-a tu je sve jasno, potpisujem unapred da je odličan, jer do sada sam pogledao mnogo snimaka sa prošlogodišnje turneje Hirominog tria, do duše ne sa koncerta u Francuskoj, ali to je sigurno kvalitetno kao i svaki drugi koncert iz prošle godine. Energiju, emocije i virtuoznost koju Hiromi poseduje sa sjajnom ritam sekcijom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, što se vidi iz mnogobrojnih snimaka na You Tube. Za Anthony Jacksona mogu reći da je postao specijalista za pratnju virtuoznih pianista, kao na primer pre toga Michel Camilo, Michel Petrucciani…Simon Philips se dobro uklapa, Mada mi je draži bio Steve Smith, koji je prošle godine započeo turneju sa Hiromi, pa ga je nakon toga zamenio Philips.
    I na kraju apelujem na organizatore BJF da dovedu Hiromin trio u Beograd i time značajno poboljšaju ovogodišnji jazz fetival. Mogu vam reći da je prošle godine Hiromi bila sa triom na jazz festivalu u Opatiji. Komentari nakon njenog nastupa su bili da je to najbolji koncert u 11-godišnjoj istoriji Liburnia festivala. Ako to nije dovoljna preporuka……..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.