koch slika

 

 

Koch i Badrutt dejstvuju kao duo od 2011. godine, a objavili su i  dva zajednička albuma. Hans Koch je na festivalu Ring Ring nastupao 2006. godine, kao član Hardcore chambermusic trija Koch/Sutz/Studer, a sarađivao je sa Philom Mintonom, Fredom Frithom, Paulom Lovensom, Manjom Ristić i drugima, dok je Badrutt bio član dueta STRØMm, a prošle godine je u Beogradu nastupao sa Jonasom Kocherom.

Na ovaj način Rex i Ring Ring festival nastavljaju sa predstavljanjem najzanimljivijih autora sa švajcarske muzičke scene. Setimo se  da je prošle godine, tokom oktobra, u Beogradu održano 15 koncerata u okviru “Dana Švajcarske Muzike”. Na ovom festivalu su, sa svojim sastavima nastupali i klarinetista i saksofonista Hans Koch i elektroničar Gaudenz Badrutt.

Novosadski nastup je 59. nastavak koncertnog serijala „Improstor“.

Muzika proizvedena u spoju ova dva muzičara potiče iz oskudnog muzičkog materijala, stvarajući dela koja se hrane svetlošću, gustinom, osetljivošću i duhovitošću.

„…Koh/Badrut ne sviraju laka muzička dela, već ona daleko od očiglednog, ona za koje je potrebno intenzivno slušanje, a kada se upustimo u slušanje otkrivamo istinsku lepotu“. (Vital Weekly).

Ulaznice za beogradski koncert koštaju 200, a za novosadski – 150 dinara.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.