Interzone Picastro Prošlogodišnje „Interzone odbrojavanje“, serijal programa kojima je ovaj festival najavio da će se „privesti svom kraju“ zbog nezadovoljstva načinom na koji je tretiran od strane Gradskih i Pokrajinskih tela zaduženih za kulturu, dobilo je pozitivan epilog. Prema rečima organizatora, nakon Odbrojavanja usledile su naznake da bi se stanje moglo promeniti na bolje, te da bi produkcioni uslovi mogli biti poboljšani.

„Koncept ovogodišnjeg izdanja Festivala pod nazivom ’Glaska’ čine istraživanja u i sa glasom. ’Glaska’ se ne odnosi na tradicionalno poimanje niti samog glasa, niti vokala, niti muzičko-scenskih umetnosti uopšte. Ona je otvorena za drugačija i različita bavljenja: glasom u muzici, slušanjem i stvaranjem. S tim u vezi, ove godine će se publici predstaviti umetnici/e, istraživači/ce, teoretičari/ke koji na različite načine pokušavaju da se bave savremenim muzikama“, navode organizatori Interzonea.

Svakog meseca do početka festivala biće organizovani koncerti, predavanja, radionice, slušaonice…a prva u nizu akcija „uplovljavanja u 11. Međunarodni festival aktuelne muzike Interzone“ je koncert indi/folk/post-rok grupe Picastro, u sredu 31. marta u Omladinskom centru CK13.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.