SinatraJobimSmall Francis Albert Sinatra & Antonio Carlos Jobim je snimljen 1967. i dostigao je 19. mesto na Billboardovoj listi, na kojoj se zadržao 28 nedelja. Sinatra i Jobim proveli su tri večeri u holivudskom Western Recorders studiju, od 30. januara do 1. februara te godine. Američki pevač je, za ovo snimanje, doveo producenta Sonnyja Burkea, dirigenta/aranžera gudačke sekcije Clausa Ogermana, i ostatak orkestra. Na albumu se našlo deset pesama, poput klasika The Girl From Ipanema, How Insensitive (Insensatez), Quiet Nights of Quiet Stars, i drugih.

Dve godine kasnije Sinatra i Jobim vratili su se u Western Recorders da snime još deset bosa nova pesama pod radnim nazivom Sinatra/Jobim. Umesto Ogermana u ulozi aranžera se našao Eumir Deudato. Jobim je bio autor ili ko-autor svih pesama, dok je producent Burke regrutovao dirigenta Morrisa Stoloffa kako bi doneo pop senzibilitet čitavom projektu.

Nakon tri dana snimanja, album s osam pesama je bio snimljen i spreman za objavljivanje u jesen 1969. godine, sve dok Sinatra nije naredio izdavaču Warneru da ”ubije album”, da bi par godina kasnije odobrio objavljivanje sedam pesama sa ovog izdanja pod imenom Sinatra & Company.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.