Esperanza Spalding Esperanzin ansambl na novom izdanju izvodi modernu kamernu muziku sa etno i džez elementima, navodi se na sajtu izdavača Heads Up.

“Na početku muzičke karijere puno vremena sam provela svirajući kamernu muziku na violini, i to je format koji sam oduvek volela. Veoma sam inspirisana klasičnom muzikom, a naročito kamernim ansamblima. Zato sam odlučila da napravim sopstvenu verziju savremene kamerne muzike i dodam još jedan glas toj bogatoj tradiciji”, objašnjava Esperanza Spalding.

Jezgro benda čine pijanista Leo Genovese, bubnjarka Terri Lyne Carrington i perkusionista Quintino Cinalli. Gostujući muzičari su violinista Entcho Todorov, violista Lois Martin, čelista David Eggar, pevačica Gretchen Parlato, kao i velikan brazilske muzike, pevač i gitarista Milton Nascimento, koji se pojavljuje u jednoj od pesama.

Chamber Music Society je prvi od dva aktuelna Esperanzina projekta – Radio Music Society je najavljen za proleće naredne godine i sadržaće fuziju fanka, hip-hopa i rok elemenata.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.