Foto: Ivan Grlić

 

Nada Pavlović je živa legenda džez i evergrin muzike i vrlo aktivno nastupa po klubovima Beograda i zapadne Evrope. Svakim danom dobija sve više poklonika među mladom publikom. Na koncertu u Domu omladine, Nada Pavlović sa bendom izvešće neke od najpoznatijih džez standarda.

Ova dama koja je nekada važila za najperspektivniji ženski glas sa ovih prostora, a danas sa ponosom nosi titilu legende beogradskih džez klubova, celoga života želela je samo najbolje za svoje najmilije, a sebe je stavljala u drugi plan. Kada je prvi put osetila čari majčinske ljubavi, shvatila je da ništa ne može da zameni taj osećaj pa je uprkos uspešnoj karijeri, jedna od naših najboljih džez pevačica  odlučila je da prioritet u njenom životu bude njeno dvoje dece.

Evo samo nekih  detalja iz života jedne od najvećih džez legendi: muziciranje sa džez orkestrom Djuka Elingtona, džeziranje sa Čikom Korijom, ponuda Džozefine Bejker da se pridruži njenoj trupi, kao i Liz Mičel, članice čuvene grupe Boni M, da bude pevačica u bendu koji je obeležio svetsku muzičku scenu sedamdesetih… i kompliment Arete Frenklin, koja joj je posle jednog nastupa u Nemačkoj prišla s pitanjem: „Gde ste naučili tako dobro da pevate klasičan američki džez?“

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.