Szilard Mezei @ Kanjiža Jazz Festival / foto: Edvard Molnar

 

Nastupom na radiju započinje jesenji deo koncertne sezone 2013/2014. u  Studiju 6 Radio Beograda. Svakog meseca biće održani koncerti savremene muzike najrazličitijih žanrova u formatu „studijskog koncerta“, koje će direktno prenositi Treći program Radio Beograda i kanal RTS Digital.

Prvi koncert u jesenjem delu sezone održaće Septet Szilarda Mezeija. Repertoar ovog ansambla čine kompozicije Szilarda Mezeija, u kojima ovaj muzičar spaja improvizaciju, mađarsku narodnu muziku, ali i tehnike i stilove savremene klasične muzike, poput aleatorike.

Uz Szilarda Mezeija koji nastupa na violi, još ćete slušati Andreu Berendiku na flauti, Bogdana Rankovića na saksofonu i bas klarinetu, Branislava Aksina na trombonu, Marinu Džukljev koja će svirati klavir, Ervina Malinu na kontrabasu i Ištvana Čika na bubnjevima.

Novosadski koncert Szilard Mezei će održati u trio formaciji s kontrabasistom Ervinom Malinom i bubnjarem Ištvanom Čikom, a na programu će biti retrospektiva starih kompozicija koje je ovaj tri do sada snimao i svirao na koncertima.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.