vesti

23.09.2013.

Szilard Mezei: Septet na Radio Beogradu, trio u Novom Sadu

U sredu, 25. septembra u 21h, Szilard Mezei Septet će nastupiti u Studiju 6 Radio Beograda, a dan kasnije će, u isto vreme, Mezeijev trio svirati u novosadskom Materra Mestu

Szilard Mezei @ Kanjiža Jazz Festival / foto: Edvard Molnar

 

Nastupom na radiju započinje jesenji deo koncertne sezone 2013/2014. u  Studiju 6 Radio Beograda. Svakog meseca biće održani koncerti savremene muzike najrazličitijih žanrova u formatu „studijskog koncerta“, koje će direktno prenositi Treći program Radio Beograda i kanal RTS Digital.

Prvi koncert u jesenjem delu sezone održaće Septet Szilarda Mezeija. Repertoar ovog ansambla čine kompozicije Szilarda Mezeija, u kojima ovaj muzičar spaja improvizaciju, mađarsku narodnu muziku, ali i tehnike i stilove savremene klasične muzike, poput aleatorike.

Uz Szilarda Mezeija koji nastupa na violi, još ćete slušati Andreu Berendiku na flauti, Bogdana Rankovića na saksofonu i bas klarinetu, Branislava Aksina na trombonu, Marinu Džukljev koja će svirati klavir, Ervina Malinu na kontrabasu i Ištvana Čika na bubnjevima.

Novosadski koncert Szilard Mezei će održati u trio formaciji s kontrabasistom Ervinom Malinom i bubnjarem Ištvanom Čikom, a na programu će biti retrospektiva starih kompozicija koje je ovaj tri do sada snimao i svirao na koncertima.

 

 

Tagovi: , ,Оставите одговор

*


*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.