Posle završenog džez odseka MŠ „Stanković“, Stajić je upisao Berkli koledž u Bostonu, sa punom stipendijom. Trenutno se nalazi na kraćem boravku u Srbiji, u okiru koga vodi radionice u muzičkim školama, a održaće i koncert na festivalu Mikser. Sa Stajićem razgovaramo o prvim iskustvima iz postojbine džeza.

Produkciju Edition Records osnovali su marta 2008. godine pijanista i kompozitor Dejv Steplton i džez fotograf Tim Dikeson u Kardifu (Vels). Za kratko vreme, ova kuća se nametnula kao jedan od vodećih džez izdavača u Velikoj Britaniji, sa odličnim kritikama u džez magazinima, i zapaženim tiražima u više od 20 zemalja sveta. U drugom delu emisije biće predstavljena dva nova izdanja ove produkcije.

Posle uspešnih albuma u kvartetu i u tandemu sa Danijelom Herskedalom, mladi norveški saksofonista Marijus Neset nastavlja saradnju sa britanskim izdavačem u formaciji kvinteta, čije jezgro čine članovi trija Phronesis (Ivo Nim, Jasper Hojbi i Anton Eger), kao i uz pomoć šest duvača i harmonikaša sa savremene skandinavske scene.

Fligelhornista Keni Viler predstavlja svitu inspirisanu ogledalima, muziku za glas, džez kvintet i hor, na tekstove Luisa Kerola („Alisa u zemlji čuda“), Stivija Smita i Vilijama Batlera Jejtsa. U snimanju albuma angažovan je 24-člani hor London Vocal Project, pod vođstvom Pita Čerčila. Solistkinja je slavna britanska džez pevačica Norma Vinston.

 

Predstavljamo albume:

  • Marius Neset – Birds
  • Kenny Wheeler, Norma Winstone, London Vocal Project – Mirrors

Autor i voditelj emisije je Vojislav Pantić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.