Dule trio

 

Do saradnje Vasila i Dušana dolazi nakon višemesečnih razgovora o projektima, muzici i svemu onome svojstvenom za život muzičara u svetu danas.

Gitarista Dušan Jevtović je u poslednjih par godina napravio pravi bum na svetskoj jazz/progrock sceni, naročito svojim poslednjim izdanjem „Am I Walking Wrong?“, izdatim za njujorškog izdavača Moonjune records. Album kritički prihvaćen u čitavom svetu sa preko stotinu odličnih recenzija u svim relevantnim časopisima, blogovima, i web stranama zaduženim za jazz i progresivnu muziku.

Vasil Hadžimanov je poznat po radu u svom bendu VHB poslednjih skoro dve decenije, radu na filmskoj, pozorišnoj muzici. Muzičar svetske klase sposoban da se prilagodi svakoj situaciji i žanru i ostavi svoj prepoznatljiv pečat. Publika u regionu, poslednjih meseci je imala prilike da ga čuje sa njegovim bendom i gostom, poznatim njujorškim saksofonistom Dejvidom Binijem. Sa tih nastupa priprema se novo izdanje VH banda.

Ovaj put nastupiće uz pomoć Peđe Milutinovića na bubnjevima. Peđa je poslednjih godina najaktivniji muzičar na jazz sceni u našoj zemlji, poznat publici po energiji i iskustvu na kom mu mogu pozavideti mnogo starije kolege. Stalni je član VH benda, kao I Qzama Quarteta.

Bez obzira na pozamašne biografije ovih muzičara i njihovog iskustva u improvizovanoj muzici, publika će imati priliku da po prvi put čuje njihove autorske pesme u zanimljivoj formaciji i aranžmanima, kao i pokušaj da se predstave na drugačiji nacin u Srbiji. Ova saradnja je samo početak onoga što sledi u skorijoj budućnosti a odnosi se na snimanje i izdavanje materijala u inostranstvu.

Cena karte za svaki od ovih koncerata iznosi 300 dinara.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.