Foto: Stanislav Milojković

JM Do sada su za njegovo stanje znali samo porodica i najverniji muzički saradnici, a sada su Moody (85) i njegova žena Linda rešili da e-mailom obaveste i prijatelje i fanove. “Rešili smo da obavestimo ljude o njegovom stanju, najviše zato što smatram da bi (James) trebalo da oseti ljubav ljudi širom sveta, na čije je živote uticao”, izjavila je Linda Moody, koja je pozvala fanove da se e-mailom obrate Jamesu na adresu: moodysmountain@cox.net.

Kada ne spava ili se ne odmara, Moody i dalje svira tenor saksofon i flautu nekoliko puta nedeljno, u skladu sa svojim mogućnostima i energijom. ”Dobro se oseća, i veoma je miran i srećan”, dodala je Linda.

Moody je postao poznat još 1949. godine s hitom Moody’s Mood for Love. Tokom prethodnih 60 godina objavio je preko 50 bendliderskih albuma i nastupao s umetnicima kao što su Quincy Jones, Oscar Peterson, Lionel Hampton, B.B. King i Dizzy Gillespie, koji mu je bio mentor u formativnim godinama i kum na venčanju.

Dobitnik je prestižne titule „džez mastera“ Nacionalne zadužbine za umetnosti (1998).

Prošle godine je posetio i Beogradski Jazz Festival s postavom Dizzy Gillespie All Stars Band, a poslednje studijsko izdanje 4B je objavio ovog leta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.