SOLOS SOLOS:The Jazz Sessions je serijal od 39 epizoda, u kojima su predstavljeni istaknuti džez muzičari Lee Konitz, Greg Osby, Gonzalo Rubalcaba, John Abercrombie, James Blood Ulmer, Andrew Hill, Charlie Hunter, Bill Frisell i mnogi drugi. Svaka epizoda se sastoji od muzičkih komada, intervjua i snimaka “iza scene”.

Autor ovog projekta, dokumentarni reditelj Daniel K. Berman, kaže kako je želeo da muzičare postavi u drugačiji ambijent od onog na koji su navikli. ”Ovo nije još jedna svirka, još jedno veče na turneji. Ovo je nešto posebno”, dodaje on.

“Kada svirate solo, on jednostavno odlazi u brisani prostor, i morate odmah da smislite nešto novo kako biste ga nastavili. Naučio sam i da dopustim intervale tišine kada sviram sam. Zaista je nešto posebno kada jedna osoba sedi sama sa sobom i svira gitaru. Veoma sam zadovoljan kako je ovaj projekat ispao. Daniel je napravio sjajnu atmosferu za sviranje”, izjavio je Bill Frisell.

Na snimcima nema ni domaćina, ni publike. Berman pravi i intervjue, ali izostavlja pitanja iz kadrova, kako bi usmerio pažnju gledalaca na umetnika.

 

 

 

 

Jedan komentar na “Džez sola na DVD-u”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.