Ciklus Zavoda za eksperimentalni zvuk će otvoriti jedna od trenutno najbitnijih osoba eksperimentalne jazz scene, bas saksofonist Colin Stetson, koji dolazi predstaviti svoj posljednji album „New History Warfare vol.3: To see more light“.

Onima koji ne prate recentna događanja na jazz sceni Colin će biti poznatiji kao član grupe Bon Iver. Ili kao prateći i studijski glazbenik čija zavidna lista suradnika uključuje: Toma Waitsa, Arcade Fire, TV On The Radio, Feist, Loua Reeda, Davida Byrnea, Sinead O’Connor, LCD Soundystem i The National. Rođen je u Michiganu, na čijem je sveučilištu 1997. završio službenu glazbenu edukaciju. Sljedećih deset godina proveo je u San Franciscu i Brooklynu gdje je razvijao svoj glazbeni stil. 2008. izdao je prvi album New History Warfare vol.1, trilogiju je nastavio 2011. s albumom New History Warfare vol.2: Judges.

Posljednji album iz trilogije proširio je njegov umjetnički, ali i kritički uspjeh. Tako je Alex Green s popularnog glazbenog portala Caught in the Carousel usporedio Colinov utjecaj na avangardni jazz s onim Rogera Federera na tenis. Žanrovski gledano, album nosi široki spektar utjecaja: od jazza, metala, soula, dronea sve do industrijalizma, minimalizma i elektroakustične glazbe. Stetson se kao solo izvođač ne oslanja na loopove i layere zvuka, već na tehniku cirkularnog disanja i mogućnost da simultano proizvodi beskonačnu paletu zvukova.

Karte za koncert možete nabaviti u pretpodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 65 kn, na ulazu karta će koštati 90 kn. Studenti uz predočenje važeće X-ice na dan koncerta na ulazu kluba kartu mogu kupiti po cijeni od 40 kn. Ulaz se otvara u 20h, a koncert počinje u 22h.

Broj karata je ograničen na 200. Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.