Dana Hall Krajem svake godine Chicago Tribune objavljuje listu deset Čikažana koji su se, tokom tih 12 meseci, najviše iskazali na polju umetnosti i kulture. Dana Hall je jedini muzičar uvršten u ovogodišnji izbor.

“Počastvovan sam i skrušen pred ovom uzbudljivom objavom“, izjavio je 40-ogodišnji Hall, koji je rođen u Bruklinu, odrastao u Filadelfiji, a živi u Čikagu od 1994. godine. „Ovo je bila fenomenalna godina za mene kao umetnika, i ne mogu da zamislim bolji način da uđem u novu godinu od imenovanja za Čikažana godine“, dodao je ovaj bubnjar.

Hall je skoro dve decenije aktivan kao prateći muzičar u postavama renomiranih džezera, kao što su Joe Henderson, Branford Marsalis, Maria Schneider i Benny Golson. Novembra ove godine debitovao je kao bendlider albumom Into The Light, koji je odmah privukao pažnju kritike i pronašao mesto na plejlistama vodećih radijskih džez emisija u SAD. Pored Dana Halla, na albumu sviraju i trubač Terrel Stafford, saksofonista Tim Warfield Junior, pijanista Bruce Barth i basista Rodney Whitaker.

Jedan komentar na “Čikažanin godine”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.