The Dead Kenny G's

 

Bubnjarka Allison Miller posvećuje aktuelni album „svim važnim ženama u njenom životu“, kombinujući razne aspekte džeza (od bi-bapa do avangarde), sa bluzom, fankijem i kantri muzikom. U kvartetu su pijanistkinja Myra Melford, violinistkinja Jenny Scheinman i basista Tod Sickafoose.

Violistkinja i violinistkinja Jessica Pavone kombinuje savremenu klasičnu muziku i džez, kao i komponovanu i improvizovanu formu, u pratnji gitarskog trija (Pete Fitzpatrick – gitara, Jonti Siman – bas, Harris Eisenstadt – bubnjevi), koji njene ideje uvodi u vode avangardnog roka.

Klavijaturista Jamie Saft radio je sa brojnim istaknutim ličnostima sa avangardne džez scene, posebno plodno delujući u porodici kućeTzadik, Johna  Zorna. U sastavu New Zion Trio, u dominatno akustičnom maniru, radi sa kontrabasistom Larryjem Grenadierom i bubnjarom Craigom Santiagom.

Trio The Dead Kenny G’s čine Skerik, Mike Dillon i Brad Houser, svirajući niz različitih instrumenata. U imenu parodično spajaju sastav Dead Kennedys i saksofonistu Kennyja Gorelicka, nudeći džez sa elementima panka i hard-kora, koju Skerik opisuje kao fri-džez verziju muzike sastava The Melvins.

 

Predstavljamo sledeće albume:

  • Allison Miller – Boom Tic Boom (Foxhaven Records)

  • Jessica Pavone – Army Of Strangers (Porter Records)

  • New Zion Trio – Fight Against Babylon (Veal Records)

  • The Dead Kenny Gs – Operation Long Leash (The Royal Potato Family)

 

Autor i voditelj emisije je Vojislav Pantić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.