Foto: Branko Sujić
Foto: Branko Sujić

 

Za svoj drugi nastup na Kolarcu, Bojan i Vasil pripremaju nešto drugačiji repertoar, koji će svakako i ovoga puta biti sastavljen od njihovih autorskih kompozicija i poznatih dela moderne muzike.

Prvi potvrđen gost beogradskog koncerta je Jovan Pavlović – jedan od najafirmisanijih i najaktivnijih harmonikaša, koji već više od dve decenije živi i radi u Norveškoj.

Dobra saradnja sa producentima Rahmanijem i Ucetom se nastavila tokom godine, ali ovoga puta oni neće biti  gosti na beogradskom i novosadskom koncertu, već gostuju na koncertu u Parizu, 5. novembra, kada će Bojan i Vasil otvoriti festival JazzyColors u dvorani Carreau du Temple.

Na dan novosadskog koncerta, 11. oktobra, u okviru projekta RTV Vojvodine M LAB, za koji je odgovorni urednik i moderator upravo Vasil Hadžimanov, održaće se Master Class koji će voditi Bojan Zulfikarpašić, na temu klavira i njegovog autorskog rada.

Ovo će biti jedinstvena prilika za novosadske studente muzike i same muzičare da čuju Bojanovo predavanje. Ulaz na Master Class je besplatan i održava se u novosadskom Studiju M, u 17 časova.

Bojan i Vasil spadaju u grupu domaćih jazz muzičara, koji su postavili standarde mešanja modernog jazz jezika sa balkanskim muzičkim nasleđem, obojica imaju bogate i uspešne karijere, brojne autorske albume i nagrade, kao i saradnju sa najvećim imenima jazz i moderne muzike.

 

Prodaja ulaznica: 

Kolarac, Beograd- biletarnica Kolarčeve Zadužbine, 1100 RSD i 1400 RSD www.kolarac.rs/biletarnica

Sinagoga, Novi Sad- biletarnica Muzičke  omladine  Novog Sada, 1000 RSD. ON-LINE rezervacije i prodaja ulaznica na: www.muzickaomladina.org

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.