Bob Brozman je jedinstvena pojava na današnjoj svetskoj muzičkoj sceni. Izuzetno plodan autor i producent, potpisao je, solo i kao zajedničke projekte sa muzičarima iz svih krajeva sveta, preko 30 izdanja, virtuoz na slide gitari i majstor picking tehnike, svetski putnik i istraživač – etnomuzikolog, strastveni sakupljač starih metalnih žičanih instrumenata posvetio je svoj život i karijeru nalaženju zajedničkih niti između muzičkih kultura iz svih krajeva sveta i njihovom preplitanju i spajanju u samo njemu svojstven muzički amalgam koji je nemoguće klasifikovati.

Njegova muzika duboko je ukorenjena u bluesu, ali u isto vreme je prožeta i jazz, calypso, gypsy swing, čak i hip hop i ska uticajima. Uz roots tradiciju juga Misisipija, Bob je u stanju da svoje slušaoce neosetno provede kroz Karibe, Havaje, Indiju, Afriku i Japan. Publiku osvaja, pored gitarskog i vokalnog mastorstva, svojim jedinstvenim smislom za humor i ogromnom energijom pa je verovatno jedini muzičar na svetu čiji koncert u isto vreme može da bude masterclass gitare i vrhunska zabava.

Magazin Guitar Player dodelio mu je titulu Best World Guitarist za prošlu godinu, u izboru čitalaca, a Acoustic Guitar Magazin ga je zajedno sa Jerryjem Douglasom proglasio najboljim u kategoriji Najbolji Slide Gitarista za 2009. godinu, i to u izboru kolega gitarista. Poslednji album, možda i njegovo najbolje ostvarenje, nazvan Post Industrial Blues, objavljen je 2007. godine za izdavačku kuću Ruff Records. Nastupa blizu 250 puta godišnje u klubovima, koncertnim salama i na festivalima. Nedavno je u jednom intervjuu na pitanje da li ga umaraju putovanja i stalno koncertiranje rekao: „Ima toliko muzike oko mene, valjda ću se naspavati u sledećem životu“.

Bob Brozman će svoj prvi nastup pred beogradskom publikom imati u petak, 2. decembra, u klubu Ilegala (ex-Industrija, Filozofski fakultet, ulaz iz Vasine 19). Vrata kluba se otvaraju u 21 sat, a koncert počinje u 21.30. Ulaznice po ceni od 1000 dinara mogu se nabaviti u knjižari Plato na Filozofskom fakultetu, u CD prodavnici Triumvirate u Njegoševoj ulici i, naravno ako ih još bude, na ulazu u klub neposredno pre koncerta.

.

Jedan komentar na “Bob Brozman prvi put u Beogradu”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.