Na početku karijere Shorter je počeo da izdaje albume za Blue Note Records, zahvaljujući reputaciji koju je stekao u postavi Art Blakey’s Jazz Messengers. Tokom šezdesetih snimio je epohalne albume kao što su “JuJu”, “Speak No Evil”, “The All Seeing Eye”, “ Adam’s Apple” i “Schizophrenia”,  a u matičnoj kući ostao je do albuma “Odyssey of Iska” (1970).

Shorter je potom potpisao za Columbia Records gde je ostao do osamdesetih, kada je snimio “High Life” za Verve. Poslednji album za ovu kuću “Beyond the Sound Barrier” (2005), snimio je sa aktuelnim kvartetom koji čine Danilo Pérez, John Patitucci i Brian Blade.

Don Was, kreativni direktor Blue Notea, već je sarađivao sa Shorterom kao producent na albumu Rolling Stonesa “Bridges to Babylon”. Povom predstojeće saradnje kaže: “On (Shorter) je čovek koji je pravio muziku šezdesetih. Ali ako te pesme bude svirao sada, sviraće ih potpuno drugačije. A mi ćemo to zabeležiti”.  Za sada nema konkretnih najava o datumu objavljivanja prvog sledećeg albuma.

 

.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.