Lav KovačVLAMT Project nastao je kroz saradnju studenata sa Princ Klaus Konzervatorijuma u Groningenu (Holandija) i novosadskih jazz muzičara. Postavu čine Vojislav Savkov (saksofon) Lav Kovač (bubnjevi), Alberto Miorin (gitara), Marko Čurčić (bas gitara) i Timotej Kotnik (truba). Koncert u Zrenjaninu održaće se 12. maja u zrenjaninskom klubu Lavli Džavli, 13. maja u novosadskom Foxtrotu, i 14. maja u Baš Kući u Subotici. Svi nastupi su zakazani za 21h, a ulaz je slobodan.

Programom u Zrenjaninu i Novom Sadu biće predstavljen Jazzin festival u organizaciji našeg sajta i Kamernog pozorišta muzike “Ogledalo”, čije će se premijerno izdanje održati krajem septembra ove godine u Novom Sadu. Festival je pokrenut radi promocije mladih džez muzičara iz Srbije i regiona, a u narednim godinama će biti “mobilan” i održavaće se u raznim srpskim gradovima. Detaljnije informacije o ovom projektu objavićemo tokom narednih meseci.

Koncert u Subotici održaće se u okviru Noći muzeja i uz podršku Jazzik festivala.

 

BIOGRAFIJE MUZIČARA

 

Marko Čurčić, mladi novosadski džez basista, počeo je da se bavi muzikom sa 13 godina. Svirao je rok, ska i mnoge druge pravce popularne muzike, da bi se sa 17 godina definitivno opredelio za instrumentalnu džez muziku. Od tada je pohađao workshopove i klinike koje su vodili Uwe Plath, Mark Milan, Mathias Bergmann i drugi, i išao na časove bas gitare kod Vlade Samardžića i Igora Molnara. Svirao je sa većinom novosadskih džez muzičara mlađe i starije generacije. Umetnici koji su najviše uticali na njegov muzički i svirački ukus su Miles Davis, Erik Satie, Wayne Shorter, Jaco Pastorius.

Lav Kovač, bubnjar i perkusionista mlade novosadske džez scene, počeo je da se bavi muzikom sa 9 godina. Završio je srednju muzičku školu za klasične udaraljke u klasi prof. Srđana Palačkovića. Uporedo je počeo da se interesuje za džez i modernu muziku. Svirao je sa cenjenim lokalnim džez muzičarima poput Aleksandra Dujina, Fedora Ruškuca, Dragana Kozarčića itd. Kao udaraljkaš i bubnjar sarađivao je i sa Darkom Rundekom, Novosadskim Simfoničarima, TAJJ kvartetom, Akademskim orkestrom, kao i u pozorišnim predstavama „Nahod Simeon“ i „Brod za Lutke“. Poslednje tri godine svira sa Borisom Kovačem i La Campanella kvintetom. Godine 2010. nastupio je na EuroMed Festivalu u Beogradu. Svirao je po Holandiji, Švajcarskoj, Poljskoj, Rusiji, Austriji, Italiji, Francuskoj, itd.

Italijanski gitarista Alberto Miorin dolazi iz Goricije. Nakon što je proveo nekoliko godina usavršavajući se i svirajući s lokalnim muzičarima, preselio se prvo u Englesku, pa zatim u Holandiju, ne bi li našao mrežu ljudi sa kojima bi mogao da sarađuje. Studira na Princ Klaus Konzervatorijumu u Groningenu, učeći od umetnika kao što su Freddie Bryant, Frank Wingold, David Berkman, Don Braden, Ralph Peterson, Alex Sipiagin, i mnogi drugi.

Timotej Kotnik je mladi slovenački trubač koji je karijeru započeo sa 6 godina svirajući bubnjeve i trubu. Nakon završavanja klasične muzičke škole odsek za trubu u Velenji, preselio se u Holandiju na studije džez trube na konzervatorijumu Princ Klaus u Groningenu. Već u svojoj šesnaestoj godini imao je prilike da studira i sarađuje sa poznatim muzičarima, kao i da radi na vlastitom projektu. Najznačajniji projekat napravio je 2007. kada je organizovao veliki koncert sa svojim Timotej Kotnik Quintetom i gudačkim orkestrom. Danas svira, radi i studira sa muzičarima njujorške scene kao što su: Alex Sipiagin, Randy Brecker, Barry Harris, Adam Nussbaum, John Abercrombie, Don Braden, David Berkman, Freddie Bryant, Ralph Peterson, itd. Trenutno vodi sopstveni kvartet/kvintet i često je prateći muzičar različitih sastava. Radi i sa big bendovima kao svirač, solista i kompozitor.

Vojislav Savkov rođen je i živi u Novom Sadu, samouk je muzičar i jedan od vodećih novosadskih saksofonista. Svira i sarađuje sa mnogim muzičarima iz Srbije i šire. Najznačajniji nastupi su mu: Umbria Jazz Festival-Balkanic Windows u Novom Sadu, Novosadski Jazz Festival, Jazz Festival u Temišvaru, Jazz Festival u Pečuju, kao i nastupi u Internacionalnom East West Jazz Orkestru TWINS Big Band. Može se često videti kao prateći muzičar u sastavima Aleksandra Dujina, Novosadskom Brass Orkestru, Mayoke Group itd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.